AFGELAST – De Ronde van Arnhem gaat niet door op 15 augustus 2021

Toertocht de Ronde van Arnhem, dat zou plaatsvinden op zondag 15 augustus 2021 is afgelast. Een ontzettende domper; na een goed vooruitzicht de afgelopen maanden waren wij als organisatie er vrij zeker van om een nieuwe editie van de Ronde van Arnhem te kunnen organiseren. Samen met het WK BMX en het Ultimate Urban Festival beloofde dit een geweldige editie van Ronde van Arnhem te worden. Met een festivalsetting bij het start- en finishterrein. Helaas hebben de nieuwe Corona ontwikkelingen en de daarbij behorende maatregelen tot ten minste 13 augustus toch roet in het eten gegooid.

Zo heeft de organisatie van het WK BMX en het Ultimate Urban Festival moeten besluiten om het evenement te verkorten van 14 tot en met 22 augustus 2021 naar 21 tot 22 augustus 2021, waarbij de focus komt te liggen op het door kunnen gaan van de topsportwedstrijden. Het Ultimate Urban Festival en de BMX amateurwedstrijden komen daarbij te vervallen.

Wij willen als organisatie een volwaardig evenement kunnen bieden aan onze deelnemers. Met het wegvallen van het festival en de BMX wedstrijden zien we een op zichzelf staand evenement niet zitten. Dit zou organisatorisch nieuwe moeilijkheden met zich mee brengen in de vergunningaanvraag en het tijdig kunnen regelen van inzet van verschillende partijen die het evenement tot een succes kunnen brengen. Er is daarnaast nog veel onduidelijkheid over eventuele maatregelen die na 13 augustus 2021 kunnen gelden.

Alle deelnemers die reeds in staan geschreven ontvangen volledige terugbetaling van het inschrijfgeld.

Je eigen rondje fietsen

Geen toertocht, maar toch nog een mooie ronde fietsen? Bekijk en download de mooiste fietsroutes op ons blog.

WK BMX bezoeken

Op zondag 22 augustus vinden de finales van het WK BMX plaats. Publiek is hier toegestaan waarbij de maatregelen in acht worden genomen zoals; testen voor toegang en vastgestelde zitplaatsen. Gedurende het evenement, zullen alle rijders, staff, media en organisatie meerdere malen getest worden. Daarnaast komen er aparte zones op het terrein om de sporters te scheiden van het publiek. Koop hier je tickets.

AFGELAST – De Ronde van Arnhem gaat niet door op 15 augustus 2021

Inschrijven