[AFGELAST] De Ronde van Arnhem gaat NIET door op 3 mei 2020

Helaas. Vandaag is besloten om De Ronde van Arnhem af te lasten. Framed Festival (met daarbij de BMX Worldcup), waarvan De Ronde van Arnhem dit jaar voor het eerst deel zou uitmaken, is afgelast. En daarmee ook De Ronde van Arnhem. Het is aannemelijk dat Corona-maatregelen voor grote evenementen worden verlengd of uitgebreid, vandaar dat er nog onduidelijkheid is of er een alternatieve datum wordt gevonden of dat er in 2020 helemaal geen Ronde van Arnhem zal zijn. We houden je via deze site op de hoogte.

Op dit moment is het vanuit het RIVM wel toegestaan om zelf buiten te fietsen. Lees hier meer tips over je solo-rit. Zorg in elk geval dat je alleen fietst, vermijd zware trainingen en zorg bovenal goed voor jezelf.

Veelgestelde vragen:

 • Wordt De Ronde van Arnhem op een andere datum georganiseerd?
  We stemmen nog met Papendal / Framed Festival af of er een alternatieve datum komt. Daarover houden we je op de hoogte.
 • Is het mogelijk om nu al mijn inschrijfgeld terug te ontvangen?
  Je hebt je inschrijfgeld inmiddels al van ons retour ontvangen.
 • Ik heb het shirt besteld, ontvang ik deze nog?
  Jazeker! De AGU Ronde van Arnhem-shirts hebben we binnen, deze ontvang je van ons per post.
 • Kan ik het Ronde van Arnhem shirt nog bestellen?
  Ook dat kan! Het dames- en herenmodel is te koop voor maar €24,95 in de onze webshop.

Uitgebreid bericht:

BMX European Cup, World Cup en Framed Festival op Papendal afgelast

De Europese BMX Cup, de wereldbekerwedstrijden, het Framed Festival op Papendal gaan niet door. Dat heeft Papendal na intensief overleg met de UEC, de UCI en andere betrokkenen besloten. Deze beslissing is onoverkomelijk door de huidige corona-crisis. De UEC European Cup zou plaatsvinden op 25 en 26 april, gevolgd door de UCI BMX Supercross World Cup en het Framed Festival van 1 t/m 3 mei.

De corona-crisis houdt de hele wereld in zijn greep, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op, wat voor iedereen een onzekere tijd met zich meebrengt. Op dit moment is onduidelijk hoe deze crisis zich de komende tijd verder zal ontwikkelen. De maatregelen die in Nederland, maar ook door andere landen worden getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan, zorgen ervoor dat we genoodzaakt zijn om onze voorbereidingen op de BMX-wedstrijden en het Framed Festival te staken. Denk aan het openbare leven wat in verschillende landen stilligt, rijders die niet kunnen trainen omdat trainingslocaties gesloten zijn en grenzen die worden gesloten waardoor men niet kan reizen.

Jochem Schellens, directeur Papendal: “Dit is een beslissing die we met pijn in ons hart nemen, maar tegelijkertijd hebben we geen andere keuze. We moeten de veiligheid en gezondheid van rijders, staf, crew, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen voorop stellen. Het is niet verantwoord om in deze tijd duizenden (internationale) rijders en bezoekers samen te brengen. Daarnaast hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. We kunnen in deze tijd geen evenement organiseren die extra inzet vraagt van cruciale beroepen zoals politie en medisch personeel. Onze volksgezondheid en de bestrijding van het virus staat nu voorop.”

Deelnemers die inschrijfgeld hebben betaald en fans die tickets hebben gekocht ontvangen hun geld terug. Zij worden hierover geïnformeerd.

Voor zowel de European Cup als de World Cup staat Papendal ervoor open om, samen met de UEC en de UCI, te kijken of deze op een later moment dit jaar alsnog zouden kunnen plaatsvinden. Echter, gezien de omstandigheden kunnen daar op dit moment nog geen uitspraken over worden gedaan.

UEC European Cup
De UEC European Cup (25 en 26 april) zou dit jaar voor het eerst plaatsvinden op Papendal. Tijdens deze Europese wedstrijd zouden naar verwachting 1.500 BMX’ers aan de start verschijnen, met uiteenlopende leeftijden vanaf 7 jaar oud t/m 45+. De European Cycling Union en Papendal hebben in gezamenlijkheid besloten de wedstrijd af te gelasten.

UCI BMX Supercross World Cup
Het zou dit jaar de tiende editie zijn van de UCI BMX Supercross World Cup op Papendal. De gehele BMX wereldtop is doorgaans aanwezig bij dit evenement dat al drie jaar op rij door de UCI werd verkozen tot ‘best event’. Na intensief overleg met de internationale wielerunie is besloten de voorbereidingen te stoppen en het evenement te annuleren.

Framed Festival
Het Framed Festival beloofde dit jaar groter dan ooit te worden, door diverse samenwerkingen met o.a. Kunstbende, Studio26, Luxor Live en meer. Waar dance, music & art centraal zouden staan, omlijst met gave activiteiten en lekker eten en drinken. Helaas zijn ook deze voorbereidingen tot stilstand gekomen nu besloten is het Framed Festival dit jaar niet door te laten gaan.

Toertocht De Ronde van Arnhem
Fietsenwinkel Mantel zou dit jaar tijdens het Framed Festival de achtste editie van de Ronde van Arnhem organiseren. Door de afgelasting van Framed Festival en de BMX wereldbeker wordt ook De Ronde van Arnhem op zondag 3 mei afgelast. Mantel informeert ingeschreven deelnemers zo spoedig mogelijk over het terugkrijgen van inschrijfgelden. In afstemming met Papendal worden de mogelijkheden voor een eventuele nieuwe datum bekeken.

[AFGELAST] De Ronde van Arnhem gaat NIET door op 3 mei 2020

Inschrijven