Belangrijke info voor deelnemers

Inschrijven voor De Ronde van Arnhem is niet meer mogelijk! Hieronder lees je alle belangrijke info voor ingeschreven deelnemers.

Je startpakket

 • Heb je je vóór 1 april ingeschreven? Dan heb je inmiddels je startpakket thuis ontvangen. Niet ontvangen? Kom naar de ‘afhalen startpakket’-balie op Papendal.
 • Heb je je 1 april ingeschreven? Dan heb je een mail ontvangen met je startnummer. Op vertoon daarvan haal je je startpakket op op het start/finishterrein van Papendal.
 • Nog niet ingeschreven? Helaas, de inschrijving is vol. Er is geen daginschrijving. Je beste kans om nog aan een startbewijs te komen, is via het Facebook-event, waar verschillende deelnemers hun startbewijs ter overname aanbieden.

Start- en finishlocatie

De start en finish is op Sportcentrum Papendal. Op het start/finishterrein is voldoende gratis parkeergelegenheid voor alle deelnemers. Volg de instructies van de parkeerbegeleiders.

Sportcentrum Papendal
Papendallaan 9
6816 VD Arnhem

’s Ochtends staat er gratis koffie/thee voor alle deelnemers. En bij terugkomst kun je je verbrande calorieën aanvullen op het evenemententerrein. Geniet van een Affligem of hamburger! En natuurlijk is hier een gratis bewaakte ABUS fietsenstalling. Met de consumptiemunt, die in je startpakket zit kies je een drankje naar keuze.

Wat neem je mee?

Als Ronde van Arnhem-deelnemer wordt je voorzien van BORN sportvoeding en BORN sportdrank op de pauzeplekken. Maar het is natuurlijk slim om zelf een reservereepje en gevulde bidons mee te nemen. Bekijk onze checklist.

 • Pauzeplek 1 (zwembad Rhienderoord, Brummen) zit op 44 km in de route, voor alle afstanden.
 • Pauzeplek 2 (IPC Groene Ruimte, Arnhem) zit op deze afstanden ná pauzeplek 1
  • 150 km: 83 km na pauzeplek 1
  • 120 km: 50 km na pauzeplek 1
  • 85 km: 30 km na pauzeplek 1

De route

Alle routes zijn volledig uitgepijld. Rij je liever met fietsnavigatie? Dan kun je deze gpx-files gebruiken, die je per mail hebt ontvangen (alleen voor deelnemers). De gpx-files worden niet op deze site gepubliceerd.

De klimtijdrit

Met de elektronische chip op je stuurbordje wat je tijd op de klimtijdrit gemeten. Belangrijk: bevestig je stuurbordje met twee tie-wraps aan je stuur. De chip werkt het beste als deze los hangt, en mag dus geen contact maken met je frame of stuur.

De klimtijdrit zit op 25 km na de start.
Op zondagmiddag zal direct de uitslag van je klimtijd te vinden zijn op deze uitslagenpagina.

Pech onderweg? Cyclon helpt je verder!

We hebben technische ondersteuning van Cyclon bij het start/finishterrein, de pauzeplekken én een mobiele technische assistentie om je weer op weg te helpen (indien je echt niet verder kan door materiaalpech).

Schwalbe: bandenparter

Schwalbe is aanwezig bij de start/finish van de toertocht om een laatste bandencheck uit te voeren. Nog wat lucht nodig, of misschien zelfs een bandwissel? Dat kan!

Mavic: wielenpartner

Mavic is aanwezig om de mooiste wielen uit de collectie te showen. Ga langs voor de challenge. Lukt het jou om de snelste tijd neer te zetten bij het demonteren en monteren van een UST band op een UST velg (zonder bandenlichters!), dan maak je kans op een Mavic Ksyrium Pro MIPS helm t.w.v. €140.

Fietsshirt nog te koop bij de start/finish!

Heb je het officiële Ronde van Arnhem 2019 shirt niet besteld met je inschrijving? Deze is nog te koop voor slechts €24,95 bij de start/finish. Geen fladderend los shirt, maar een luxe shirt van hoge kwaliteit stof met een doorlopende rits en elastische mouwtjes. Die wil je!

Natuurmonumenten

Veel deelnemers hebben bij de inschrijving een €5 donatie gedaan aan Natuurmonumenten. Dat is fantastisch! Dankzij je donatie help je de natuur te beschermen. Als dank voor je steun ontvang je een fietsrouteboekje.

Het is geen wedstrijd

Let op: De Ronde van Arnhem is geen wedstrijd. Respecteer daarom de gedragscode:

 1. Je rijdt op de openbare weg, respecteer de verkeersregels
 2. Kies de juiste plek op de weg, gebruik fietspaden
 3. Wees geduldig en pas je snelheid aan, voorkom gevaarlijke situaties
 4. Houd zichtbaar rekening met anderen en blijf beleefd
 5. Gebruik een fietsbel bij het passeren
 6. Geef aan welke richting je gaat volgen
 7. Volg aanwijzingen op van verkeersregelaars en/of politie
 8. Denk aan het milieu; gooi je afval in een afvalbak of neem het mee
 9. Deelname op eigen risico en draag een helm
Belangrijke info voor deelnemers

Inschrijven